| 
 Назва:  
(Title) 
 | 
 Економічна   ефективність виробництва міцних алкогольних напоїв зі зниженими токсичними   властивостями 
 | 
| 
 Інші   назви:  
(Other titles) 
 | 
 Economic   effect of the production of alcoholic beverages with lower toxic properties  Экономическая эффективность производства алкогольных напитков со сниженными   токсическими свойствами 
 | 
| 
 Автори:  
(Authors) 
 | 
 Головко,   Микола Павлович  Пенкіна,   Наталія Михайлівна  Колесник,   Вікторія Валентинівна  Holovko,   Mykola  Penkina,   Natalia  Kolesnyk,   Victoria  Головко,   Николай Павлович  Пенкина,   Наталья Михайловна  Колесник,   Виктория Валентиновна 
 | 
| 
 Приналежність:  
 | 
 Харківський   державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, Харків,   61051, Україна, д.т.н., проф., завідувач кафедри товарознавства в митній   справі, e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
   Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська,   333, Харків, 61051, Україна, к.т.н., доц., кафедри товарознавства в митній   справі, e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
   Харківський державний університет харчування та торгівлі, вул. Клочківська, 333, Харків,   61051, Україна, старший викладач кафедри товарознавства в митній справі,   e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
   Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str.,   61051, Kharkiv, Ukraine, Dr., Prof., Head of Merchandise in Customs   Department, e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
   Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str.,   61051, Kharkiv, Ukraine, PhD., Assoc. Prof., Department of Merchandise in   Customs, e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
   Kharkiv State University of Food Technology and Trade, 333, Klochkivska str.,   61051, Kharkiv, Ukraine, Senior lecturer, Department of Merchandise in   Customs, e-mail: 
 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду
  
 | 
| 
 Бібліографічний   опис:  
(Bibliographic description) 
  
 | 
 Головко   М. Економічна ефективність виробництва міцних алкогольних напоїв зі зниженими   токсичними властивостями [Електронний ресурс] / Микола Головко, Наталія   Пенкіна, Вікторія Колесник // Соціально-економічні проблеми і держава. —   2015. — Вип. 2 (13). — С. 185-191. — Режим доступу до журн.: http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2015/15hmpztv.pdf. 
 | 
| 
 Bibliographic   description:  
 | 
 Holovko,   M., Penkina, N. and Kolesnyk, V. (2015). Economic effect of the production of   alcoholic beverages with lower toxic properties [Ekonomichna efektyvnist   vyrobnytstva mitsnykh alkoholnykh napoiv zi znyzhenymy toksychnymy   vlastyvostiamy]. Socio-Economic Problems and the State [online]. 13 (2), p.   185-191. [Accessed November 30, 2015]. Available from:   <http://sepd.tntu.edu.ua/images/stories/pdf/2015/15hmpztv.pdf> 
 | 
| 
 Дата   публікації:  
(Date of publication) 
 | 
 24-лис-2015  
 | 
| 
 Видавець: 
(Editor) 
  
 | 
 АСУ,   ТНТУ  ASU, TNTU 
 | 
| 
 УДК:  
(UDC) 
  
 | 
 663.54.003.13 
 | 
| 
 JEL:  
 | 
 O33 
 | 
| 
 Ключові   слова:  
(Keywords) 
 | 
 настойки  алкоголь  якість  токсичність  економічний   ефект  ціна  вартість  tincture  alcohol  quality  toxicity  economic   effect  price  cost  настойки  алкоголь  качество  токсичность  экономический   эффект  цена  стоимость 
 | 
| 
 Діапазон   сторінок:  
(Pages) 
 | 
 185-191 
 | 
| 
 Короткий   огляд (реферат): 
(Short preview)  
 | 
 У статті   наведено розрахунок економічної ефективності від виробництва нових   алкогольних напоїв. У сучасних умовах при розробленні лікеро-горілчаних   виробів детальна увага спрямована на удосконалення технології та використанні   сировинних матеріалів, які знижують токсичну дію спирту. Перегляд рецептур   алкогольних напоїв дає змогу виготовляти «безпечний» алкоголь, порівняно з   традиційними, розширювати асортимент продукції, представленої на ринку, та   підвищувати її конкурентну здатність. Розроблено три види настоянок «Red   Light», «Orange Light», «Green Light» на основі доступної рослинної та   тваринної сировини, зі зниженим токсичним ефектом, під час вживання яких   зменшується негативний вплив на організм та зменшується похмільний синдром.   Розраховано собівартість напоїв, визначено ціновий сегмент, до якого   відноситься розробка, досліджено зміни обсягу реалізації міцних алкогольних   напоїв та ефект від впровадження у виробництва розроблених настоянок на   основі рослинно-тваринної сировини.  In   this article we have an assessment of the economic effect of the production   of new alcoholic beverages. In the modern setting during the manufacturing of   the alcoholic products, extra attention is aimed at the improvement of   technology and the use of raw materials which will lower the toxic levels of   alcohol. Analyzation of the recipes for the production of alcohol will allow   to manufacture "safe" alcohol compared to the traditional alcohol,   increase the assortment of the product available on the market, and increase   its competitive value. At this moment there are three products available   "Red Light", "Orange light", "Green Light"   based on the availability of vegetative and animal raw materials with lower   toxic effects, and during the consumption of it there are lower negative   effects on the organism, and the chances of a hangover are lower as well. The   cost of beverages has been calculated, its value has been estimated, which   includes its production and the changes to the volume have been analyzed   towards strong alcoholic beverages and the effect of introducing to the   production newly developed alcoholic beverages based on vegetative and animal   raw materials.  В   статье приведен расчет экономической эффективности от производства новых   алкогольных напитков. В современных условиях при разработке ликероводочных   изделий особое внимание направлено на совершенствование технологии и   использовании сырьевых материалов, которые снижают токсическое действие   спирта. Пересмотр рецептур алкогольных напитков позволяет производить   «безопасный» алкоголь, по сравнению с традиционным, расширять ассортимент   продукции, представленной на рынке, и повышать ее конкурентную способность.   Разработаны три вида настоек «Red Light», «Orange Light», «Green Light» на   основе доступного растительного и животного сырья, со сниженным токсическим   эффектом, при употреблении которых снижается негативное влияние на организм и   уменьшается похмельный синдром. Рассчитана себестоимость напитков, определен   ценовой сегмент, к которому относится разработка, исследованы изменения объема   реализации крепких алкогольных напитков и эффект от внедрения в производства   разработанных настоек на основе растительно-животного сырья. 
 | 
| 
 URI   (Уніфікований ідентифікатор ресурсу):  
  
 | 
 http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/6293 
 | 
| 
 ISSN:  
  
 | 
 2223-3822 
 | 
| 
 Перелік   літератури: 
(References)  
 | 
 1.   Holovko N. The histological features of rat liver during refueling animals   ethanol solution with additives / N. Holovko, G. Gubin-Vakulik, N. Penkina,   V. Kolesnyk // Ukrainian Food Journal. - 2014. – Vol. 3, Iss. 4. – P.   534-539.  2. Головко Н. Оценка токсического действия спиртовых настоек в эксперименте / Н. Головко, Т. Горбач, Н. Пенкина, В. Колесник //   Scientific letters of academic society of Michal Baludansky. – 2014. – 2(5).   – С.   29-31.  3.   Головко М. П. Способи зниження токсичного ефекту алкоголю на організм / М. П.   Головко, Н. М. Пенкіна, В. В. Колесник // Прогресивна техніка та технологія   харчових виробництв ресторанного господарства та торгівлі. – 2012. – № 1   (15). – С. 164-170.  4. Кардаш В.Я. Товарна інноваційна політика / В.Я. Кардаш, І.А Павленко, О.К.   Шафалюк. – К.: КНЕУ, 2001 – 182 с.  5. Лифиц И.М. Формирование и оценка конкурентоспособности товаров и услуг /   И.М. Лифиц. – М.: Юрайт-Издат, 2004 – 335 с. 
 | 
| 
 References:  
 | 
 1.   Holovko N., Gubin-Vakulik G., Penkina N., Kolesnyk V. The histological   features of rat liver during refueling animals ethanol solution with   additives. Ukrainian Food Journal, 2014, Vol. 3, Iss. 4, pp. 534-539.  2. Golovko N., Gorbach T., Penkina N., Kolesnik V. Evaluation of the toxic   action of alcohol tinctures experiment [Ocenka toksicheskogo dejstvija   spirtovyh nastoek v jeksperimente]. Scientific letters of academic society of   Michal Baludansky, 2014, Vol. 2(5), pp. 29-31.  3. Holovko M. P., Penkina N. M., Kolesnyk V. V. Ways to reduce the toxic   effects of alcohol on the body [Sposoby znyzhennia toksychnoho efektu   alkoholiu na orhanizm]. Prohresyvna tekhnika ta tekhnolohiia kharchovykh   vyrobnytstv restorannoho hospodarstva ta torhivli = Progressive technique and   technology of food production and trade of restaurants, 2012, No. 1 (15), pp.   164-170.  4. Kardash V.Ya., Pavlenko I.A, Shafaliuk O.K. Commodity innovative policy   [Tovarna innovatsiina polityka]. Kyiv, KNEU, 2001, p. 182.  5. Lific I.M. Formation and an estimation of competitiveness of goods and   services [Formirovanie i ocenka konkurentosposobnosti tovarov i uslug]. Moscow,   Jurajt-Izdat, 2004, p. 335. 
 | 
| 
 Розташовується   у зібраннях: 
(Is situated in collections) 
 | 
 Журнал   „Соціально-економічні проблеми і держава“, 2015, Випуск 2(13) 
  
 |